Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

27/10/13

Σιγά που οι παρελάσεις θα γλύτωναν την ιδιωτικοποίηση...

& Είναι το νέο, το ατράνταχτο "success story" του απο-φασισμένου πρωθυπουργού μας!
# Διότι έτσι θα έχουμε τα μεγάλα ωφέλη του ανταγωνισμού(*)!
± Και τις συναφείς τηλεοπτικές και άλλες διαφημίσεις των ανταγωνιζόμενων παρελάσεων.
§ Με τις οποίες θα γελάσει το χειλάκι κάθε πικραμένου... Όλων των ελλήνων δηλαδή...
  • - @ Ελάτε στην παρέλαση του Εθνικού Λαθρέμπορου Καυσίμων! Εκεί στη "Νύμφη του Βορρά"! Πλούσιο, ανεπανάληπτο θέαμα, που θα σάς κάνει να ξεχάσετε την πείνα σας!
  • - @ Σεισμός στην παρέλαση στο Κορωπί! Επίδειξη πραγματικών πυρών! Από το απόθεμα του Μουσείου Λαθραίων Όπλων του Εθνικού Πλύστη Χρήματος! Μην την χάσετε, θα χάσετε!
  • - @ Στην παρέλαση στη Λαμία θα γίνει χαμός! Ο Εθνικός Νταβατζής Εθνικών Οδών θα παρουσιάσει τελευταίου τύπου μπουλντόζες αλλά και ντερμπεντέρη παρουσιαστή στο κλουβί.
  • - @ Στο Πειραιά, στον Πειραιά, παρέλαση και λεβεντιά! Έλα κι εσύ για να χαρείς με τα σπουδαία που θα δείς. Ημίωρη συναυλία σειρήνων από τα καράβια των Εθνικών Αφορολόγητων Εφοπλιστών! Δωρεάν ξενάγηση στο μοναδικό στον κόσμο κεκλιμένο υποβρύχιο!
§ Ιδιωτικοποίηση των παρελάσεων! 
± "Πώλησή" τους σε «χορηγούς» που θα βάλουν το πετρέλαιο για τα τάνκς, την κηροζίνη για τ' αεροπλάνα, τις υπερωριακές αμοιβές και τα "εκτός έδρας" όσων παρελάσουν αλλά και των αστυνόμων που θα προστατεύουν τους ταγούς στην εξέδρα από εκδηλώσεις υπερβολικης αγάπης του λαού.
& Ιδιωτικοποίηση των παρελάσεων!
# Μόνο έτσι θα πάψει η μιζέρια! Αφού τό 'πε ο Αβραμό, έτσι θα γίνει!
+ - + - +  + - + - + - + - +  + - + - + - + - +  + - + -
(*) «Μεγάλο μικρό παστρεύει» είναι η ...υπέρτατη ιδεολογία των friedman-ιακών, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός μας κι οι φασίζοντες λαζαριδοφαηλομπαλτάκοι, οι κυριώτεροι σύμβουλοί του, οι «κολλητοί» του...
Ο friedman-ισμός είναι φασιστική νοοτροπία {και πρακτική συνήθως...} ντυμένη με τον μανδύα ...οικονομικής θεωρίας. Για την οποία τού 'δωσαν και "Νόμπελ" τρομάρα τους...
Ο Χίτλερ και οι ναζιστές, οι τότε και οι τώρα, είχαν και έχουν ως θεωρητική βάση την "φυλή" και το αίμα. «Αίμα, τιμή, ...εγερθητοί»...
Ο Φρίντμαν και οι πιστοί του έχουν την ...ιερότητα του κέρδους και το «δίκαιο»του ισχυρότερου.
Φτού... Φτού και πέρα, φτού και δώθε.

19/10/13

Ο Σαμαράς είναι ο στόχος του Αβραμόπουλου
όχι ο -πολιτικά ανύπαρκτος πιά- Βενιζέλος...

Τί θά 'χε να κερδίσει άλλωστε;;;
Εδώ ο Βαγγέλης δεν εχει ακόμα αντιληφθεί τις αιχμές του Δημήτρη και χασκογελάει...
{φωτογραφία του Παν. Τζάμαρου στο tvxs.gr}

Μετά που το κατάλαβε, αράδασε διάφορα ρητορικά. Η ζημιά όμως είχε γίνει...
{φωτογραφία του Φιλ. Μεσσίνη στο tvxs.gr}
Από πολύ καλά πληροφορημένες πηγές μου, οι οποίες πρόσκεινται σε ...κύκλους του ιδρυτικού στελέχους του Π/Τ και διεισδυτικού αναλυτή-"προφήτη" Ναπολέων {που διθέτει το γνωστό "βαλιτσάκι"...}, έμαθα, απο-κλει-στι-κά, ότι στην τελευταία του «case study» μετά το ...υποβρυχιακό ενδοκυβερνητικό δράμα ανιχνεύει γρήγορες εξελίξεις.
Μεταφέρω τα κύρια σημεία που στηρίζουν τον τίτλο αυτού του άρθρου.
1. Ο Βενιζέλος, μετά και την τελευταία του κωλοτούμπα τον Ιούνιο, όπου από «σκληρός κριτής» του Σαμαρά {μαζί με τον Κουβέλη τότε...} αμέσως μετά βρέθηκε Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, είναι πλέον πολιτικό «πτώμα». Όχι το ΠΑΣΟΚ! Προσοχή! Ο ίδιος ως πρόεδρός του.
Και ναί μεν ο Αβραμό τού το κρατάει "μανιάτικο", που του έφαγε την θέση του ΥΠΕΞ, αλλά αυτό δεν θα ήταν στην παρούσα φάση επαρκής λόγος για να προκαλέσει το τεράστιο ενδοκυβερνητικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την απάντηση που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, εκθέτοντας Βενιζέλο-Γιωργάκη για το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε κάποιους ...Αμπου-Νταμπί-τες «επενδυτές»... Ξεπούλημα που τότε {στην αντιμνημονιακή της περίοδο...} είχε καταψηφιστεί από την ΝΔ και για το οποίο τώρα η Ε.Ε. μάς έβαλε πρόστιμο 500 εκατομμύρια...
2. Στο εσωτερικό της ΝΔ γίνεται ένας μικρός ...χαμός από πολλά στελέχη τα οποία δεν αντέχουν να «φορτωθούν» για δεύτερη φορά τον Βενιζέλο, στηρίζοντάς τον στην Εξεταστική Επιτροπή, που ζητείται να συσταθεί με αίτηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον στήριξαν στο σκάνδαλο της "λίστας Λαγκάρντ".
Και βέβαια η στήριξη ήταν προσωπική επιλογή του Σαμαρά για να διατηρήσει την "δεδηλωμένη" με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Οπότε ο ..χαμός σ' αυτόν αντανακλά.
3. Μεγάλη δυσφορία υπάρχει στη ΝΔ και για τις απανωτές διαψεύσεις της ...success story, που τόσο σαχλά και προκλητικά εκτόξευσε ο Σαμαράς από το Πεκίνο, την ...«εμπέδωσε» μετά με το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα και πάει τώρα να θολώσει τα νερά με τα παραμύθια περί σκληρής αντίστασης στις τροϊκανές απαιτήσεις.
Τη στιγμή που όλοι πιά έχουμε συνειδητοποιήσει ότι τα σκληρότατα εξαθλιωτικά μέτρα τα έχουν συνυπογράψει μαζί με τον Βενιζέλο ήδη από τις αρχές του 2012. Έσπρωξαν πίσω-πίσω- πίσω την εφαρμογή τους για να γίνουν ...ανέφελες οι γερμανικές εκλογές αλλά τώρα ήρθε η στιγμή που «δεν πάει άλλο».
Και η τρέχουσα φοροεπιδρομή τους, μαζί με τις κακόβουλες "τυφλές" απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων στο Δημόσιο μέσω της κατάργησης ολόκληρων κλάδων {ΕΡΤ, Δημ. Αστυνομία, Σχολικοί Φύλακες, Πανεπιστημιακοί, Βιομηχανία Όπλων κλπ} ως τελειωτικό χτύπημα κατά της κοινωνίας, φέρνει σε απόγνωση τους κυβερνητικούς βουλευτές, που αισθάνονται πλέον ...«στημένοι στον τοίχο».
4. Το όποιο κύρος του Σαμαρά στο εσωτερικό της ΝΔ και η επιρροή του στα στελέχη της έχουν μειωθεί σοβαρά με την διαβόητη λαζαροφαηλική "θεωρία των δύο άκρων". Θεωρία την οποία απορριψαν φανερά και "κοφτά" μια σειρά κεντρικών στελεχών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων {και πρώτος πρώτος μάλιστα...} ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Κι αντί ο Αντωνάκης να συνταχτεί μ' αυτούς και να «αδειάσει» τους φαιδρούς ακροδεξιούς συμβούλους του, προτίμησε να εμφανιστεί ο ίδιος ...ακρο-ακρο-ακρο-δεξιός, με τις ανοησίες {κατά τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό...} εναντίον του "άκρου" που θέλει να μάς βγάλει από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ... Εναντίον του ΚΚΕ δηλαδή... Και του ...πρώϊμου ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.
Όλα δείχνουν ότι βρίσκεται πλέον σε κατάσταση παραλυτικού {μπορεί και παραληρηματικού...} πανικού. Πώς να μην γίνονται σκέψεις ότι ήρθε ο καιρός να αντικατασταθεί;;;
5. Και ποιός καταλληλότερος αντικαταστάτης από τον Δ. Αβραμόπουλο;;;
- Έχει μιά ουδέτερη μεν και πλαδαρή πλήν όμως ευπρεπή πολιτική παρουσία.
Για πολλά χρόνια. Κανένας δεν τού έχει προσάψει κάποιο σκάνδαλο και το κόμμα που είχε φτιάξει {το ...αείμνηστο Κόμμα Ενεργών Πολιτών} φρόντισε να το διαλύσει προτού συμμετάσχει και χάσει τις εκλογές, όπως έπαθε ο Αντωνάκης. Έτσι δεν εκτέθηκε πολύ και μπόρεσε να επιστρέψει στη ΝΔ χωρίς σημαντική απώλεια κύρους.
- Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στη ΝΔ άλλος σοβαρός διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος. Είτε είναι πολύ νέοι (π.χ. Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης) είτε φθαρμένοι-αδύναμοι (π.χ. Ντόρα, Χατζηδάκης) είτε εκτεθειμένοι (π.χ. Δένδιας, Βορίδης) είτε πολύ ...καραμανλικοί (π.χ. Σπηλιωτόπουλος, Παυλόπουλος).
- Δεν έχει εκτεθεί με σκληρά μνημονιακά μέτρα από τα πόστα που πέρασε.
Έτσι μπορεί εύκολα να εμφανιστεί στους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους {αλλά και σε άλλους π.χ. των ΑΝΕΞΕΛΛ, του ΛΑΟΣ, της ΔΡΑΣΗΣ και αυτής της ...εγερθητο-Χ.Α. ακόμα...} πως δεν εγκατάλειψε ποτέ την αρχική αντιμνημονιακή θεση της ΝΔ. και να πετύχει μιά αύξηση του εκλογικού ποσοστού της.
- Για τον ίδιο λόγο θα τού είναι πολύ ευχερέστερο να κάνει μετεκλογικές συμμαχίες με τους ΑΝΕΞΕΛΛ, το ...α-βενιζελικό ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ, ώστε να ...σκαρώσει κυβερνητικό σχήμα με ήπια αντιμνημονιακή απόχρωση πλέον.
- Αν μετεκλογικά τα "κουκιά" δεν βγαίνουν με τους παραπάνω, έχει όμως πετύχει πρωτιά στις εκλογές {άρα και το «δώρο» των 50 εδρών}, δεν θα έχει πρόβλημα να προτείνει "μεγάλο συνασπισμό" στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόταση που μπορεί να ευοδωθεί με ουσιαστικές και μεγάλες παραχωρήσεις από μέρους του, αφού η θλιβερή ιστορία "μνημόνιο" θα έχει ουσιαστικά τελειώσει-νεκρωθεί και αφού ο ίδιος δεν έχει δεσμευτεί με υπογραφές προς τα «αφεντικά» της Ευρώπης.
6. Είναι λοιπόν "φυσικότατο" να στριμώχνει {έμμεσα βέβαια...} τον ...αυτοϋπονομευόμενο Σαμαρά...

10/10/13

«Τί χρείαν έχομεν μαρτύρων ;»

Από πηγή μου προσκείμενη σε κύκλους που πρόσκεινται στο χαλκείο των υπογείων του Μαξίμου, έμαθα ότι αυτό θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατός τους για να αποδείξουν (για μιά ακόμα φορά...) την θεωρία των "δύο άκρων": Η σβάστικα πολύ εύκολα μετασχηματίζεται σε σφυροδρέπανο!
Άρα είχε δίκιο ο πρωθυπουργός που από την Νέα Υόρκη δήλωσε ανυποχώρητος πολέμιος τόσο του ναζιστικού μορφώματος των ...εγέρθητων, όσο και των εξτρεμιστών που θέλουν να μάς βγάλουν από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση...
Η εικόνα είναι δημιουργία του Σταμάτη Χρυσοχόου στο ...Φατσοβιβλίο
{με αφορμή το ρεπορτάζ ότι οι εγέρθητοι τρέχουν να σβήσουν τα τατουάζ τους}
που αναδημοσίευσε ο φίλτατος "Λωτοφάγος" [http://lotofagus.blogspot.gr]
από τον οποίο την πήρα.

9/10/13

Ξεκρεβάτωσε την γυναίκα του και κοιμόταν με την καραμπίνα...
Χάϊδευε τα όπλα του μπαίνοντας σπίτι...
Μήπως πρέπει να περνούν από Επιτροπή Ψυχιάτρων οι υποψήφιοι βουλευτές;;;

Πώς σάς φαίνεται η ιδέα μου;
Διότι ο κ. Μιχάλης Αρβανίτης, εγέρθητος βουλευτής, δεν φτάνει που έκανε ό,τι έκανε σπίτι του {δικό του θέμα η ...σεξουαλική του προτίμηση προς την καραμπίνα και τα όπλα του έναντι της γυναίκας του} πήγε και τα είπε σε συνέντευξη σε γαλλικό περιοδικό...
Έχοντας μελετήσει τα της εκλογής των βουλευτών, μέσω των ...μυστήριων διαδικασιών επιλογής τους ως υποψηφίων ΠΡΙΝ αλλά και των καλπονοθευτικών εκλογικών συστημάτων που εφαρμόζονται στην χώρα μας από το 1956 και δώθε, για να αποφευχθούν ανάλογες ξεφτίλες εκλογής τέτοιων βουλευτών, προτείνω:
Να σχηματιστεί μιά Επιτροπή Ψυχιάτρων, δεκαμελής ας πούμε, {στην οποία καθένα από τα 10 πρώτα κόμματα στις προηγούμενες εκλογές θα υποδεικνύει ένα μέλος} που θα εξετάζει την κατάσταση του μυαλού κάθε υποψήφιου βουλευτή και θα αποφασίζει αν θα γίνει δεκτή η υποψήφιότητά του.
Και επειδή πάντοτε ο προεκλογικός χρόνος είναι λίγος, για συντόμευση της διαδικασίας καλό είναι να εκπονηθεί ένα τεστ με ερωταποκρίσεις το οποίο να συμπληρώνουν οι εξεταζόμενοι υποψήφιοι και βάσει αυτού να βγαίνει αν περνάνε ή όχι.
Νά, μερικές ερωταποκρίσεις που κρίνω αναγκαίες να περιληφθούν:
1. Πώς θα μπείτε στη Βουλή;
Α. Με τα τάνκς.
Β. Αρματωμένος ως τα μπούνια.
Γ. Με το κουμπούρι μου.
Δ. Με το δεξί.
2. {πολλαπλής επιλογής} Τί θα κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας εκτός Βουλής;
Α. Θα κλωτσάω πάγκους μελαμψών μικροπωλητών.
Β. Θα επιβλέπω τις εισπράξεις των δικών μας μελαμψών μικροπωλητών.
Γ. Θα εξασκούμαι στην σκοποβολή.
Δ. Θα τα πίνω στου Απότσου.
Ε. Θα τρέχω στα τηλεπαράθυρα.
ΣΤ. Θα διαβάζω τα προς ψήφιση Νομοσχέδια.
3. Πώς θα διαμορφώσετε τα οικονομικά σας, αν εκλεγείτε;
Α. Θα διπλασιάσω την περιουσία μου.
Β. Θα δεκαπλασιάσω την περιουσία μου.
Γ. Θα εκατονταπλασιάσω την περιουσία μου.
Δ. Θα τα φέρω ίσα-ίσα .
4. {πολλαπλής επιλογής} Τί θα λέτε στις αγορεύσεις σας στη Βουλή;
Α. Θα παινεύω τον αρχηγό, ακόμα κι όταν τα κάνει μαντάρα.
Β. Θα φροντίζω να μην ξεχαστώ και πώ την αλήθεια.
Γ. Θα λέω καμμιά φορά και την αλήθεια.
Δ. Θα λέω μόνον την αλήθεια.
5. Πώς θα κοιμάστε αν εκλεγείτε;
Α. Με την καραμπίνα μου.
Β. Στο δεξί πλευρό.
Γ. Με την «δικιά» μου.
Δ. Στα έδρανα της Βουλής.
Ε. Αλαφιασμένος με το τί μού είπαν να ψηφίσω την άλλη μέρα.
6. {πολλαπλής επιλογής} Τί θα λέτε στα τηλεπαράθυρα και εκτός Βουλής;
Α. Θα παινεύω τον αρχηγό, ακόμα κι όταν τα κάνει μαντάρα.
Β. Θα φροντίζω να μην ξεχαστώ και πώ την αλήθεια.
Γ. Άρες-μάρες-κουκουνάρες. Ποιός θα τα θυμάται λίγο μετά...
Δ. Θα καταγγέλω τους αντίπαλους.
Ε. Ό,τι μού κατεβαίνει, που θα θεωρώ ότι χαϊδεύει τ' αυτιά του κόσμου.
7. Ποιό από τα παρακάτω προεκλογικά συνθήματα προτιμάτε;
Α. Δικαιοσύνη-Σταθερότητα-Ποτέ άλλες εκλογές
Β. Αίμα-Τιμή-Χρυσό Πουγγί.
Γ. Εγώ στη Βουλή, Εσείς στην Εξουσία.
Δ. ΛΑΟΣ για τον λαό, χωρίς τον λαό.
Ε. Συνιστώ τη Συνιστώσα που συνιστά Ανταρσία.
ΣΤ. Όλοι στη Δράση ταύρου εν υαλοπωλείω.
Ζ. Μήπως είστε ηλίθιοι και δεν το ξέρετε;
Η. Λαϊκή Ανατροπή στων Προβάτων το Μαντρί.
Θ. Καϋμένε Κοροϊδόπουλε, τί σού 'μελλε να πάθεις.

Σκαρώστε κι εσείς μερικές και βάλτε τις στα σχόλια εδώ, ώστε να ολοκληρωθεί το ερωτηματολόγιο και να το υποβάλουμε για εφαρμογή.