Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

21/12/07

Αλογοφούσκα ο Προϋπολογισμός

Είχα στο νού μου να γράψω «Αλογοσκούφια» ο Προϋπολογισμός αλλά ο δαίμων του πληκτρολογίου με οδήγησε στον παραπάνω τίτλο.
Ίσως επιτυχέστερο, αν κανείς εξετάσει τα προταθέντα από την κυβέρνηση και ψηφισθέντα από την τεχνηέντως (με νόμο του ΠΑΣΟΚ, μην τό ξεχνάμε...) αποκτηθείσα πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή.
"Αισιόδοξες" προβλέψεις μεγάλων εισπράξεων, με την "πάταξη" της φοροδιαφυγής λέει, όπως και πέρσυ και πρόπερσυ... και πρό δεκαετίας, που πάντοτε διαψεύδονται είτε λόγω κυβερνητικής (μόνιμης) ανικανότητας είτε λόγω πολιτικού κόστους (το ΜΟΝΟ που τους νοιάζει!) είτε, που είναι και το συνηθέστερο, λογω συνδυασμού των δύο.

Αλογοφούσκες, αλογοφούσκες, αλογοφούσκες.
Και η, επίσης μόνιμη, κατάληξη;;;
Μα φυσικά η αύξηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, καταναλωτικοί φόροι) για να πληρώσουν τα συνήθη κορόϊδα.

"Αισιόδοξες" προβλέψεις όμως και "περιστολής δαπανών", περιορισμού της σπατάλης κλπ κλπ κλπ..., που πάντοτε διαψεύδονται λόγω αδήριτων κομματικών/ψηφοθηρικών αναγκών, των υπουργών συνήθως, αλλά και «ισχυρών» βουλευτών αλλά πάλι και λόγω κυβερνητικής (μόνιμης) ανικανότητας.

Αλογοφούσκες, αλογοφούσκες, αλογοφούσκες.
Και η, επίσης μόνιμη, κατάληξη;;;
Μα φυσικά η περικοπή κονδυλίων, ο περιορισμός των δαπανών, για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, αυτούς τους άχρηστους τομείς, που δεν «εισφέρουν» ψήφους στον κομματικό κορβανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: