Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

16/6/08

«Φύσιν πονηράν μεταβαλείν ου ράδιον...»

Για όσους δεν τά έχουν και πολύ καλά με τα αρχαία ελληνικά "ράδιον" στη ρήση αυτή, που δεν θυμάμαι ποιός την εκτόξευσε, δεν σημαίνει το ...ραδιόφωνο αλλά ούτε, για να ικανοποιήσουμνε και τους Φυσικοχημικούς, το στοιχείο ράδιο (απ' όπου βγαίνει η ραδιενέργεια κλπ).
Σημαίνει "εύκολο".

Δεν είναι εύκολο, λοιπόν να αλλάξεις τον εκ φύσεως πονηρό.
Έτσι λέει.
Και παρόλες τις αντιρρήσεις του υποφαινόμενου για το «εκ φύσεως», δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σκέψη ότι ταιριάζει η φράση αυτή στην τελευταία ενέργεια του κ. Κ. Σημίτη.
Θυμήθηκε τώρα ότι ο ΙΔΙΟΣ και ο ΠΑΤΕΡΑΣ του κ. Γ. Α. Παπανδρέου δεν είχαν σε υπόληψη τα δημοψηφίσματα αλλά προτιμούσαν τα ζητήματα να αντιμετωπίζονται στη Βουλή. Από την Βουλή. Δηλαδή από την "συντεταγμένη" πλειοψηφία τους. Που αρκετοί, όχι άδικα, την αποκαλούν και "λόχο"...
Σε πρώτη ανάγνωση η θέση του φαίνεται σωστή: Σε μιά αντιπροσωπευτική "δημοκρατία", όπως την αποκαλούν {αρκετοί όμως την λένε "ολιγαρχία"} ένας κώδικας, δηλαδή ένα άθροισμα πολλών, πάρα πολλών διατάξεων, όπως π.χ. η «Συνταγματική Συνθήκη» της Ευρώπης, δεν μπορεί να εγκρίνεται ή να απορρίπτεται με μιά διλημματική γενική ψηφοφορία, με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.

Τα ...πονηρά, σε δεύτερη ανάγνωση, είναι τα εξής.
1. Ποιός τό θυμήθηκε.
2. Πότε το θυμήθηκε.
3. Γιατί το θυμήθηκε.
4. Γιατί δημοσιοποίησε αυτή τη θέση του, χωρίς να τήν έχει θέσει πιό πριν μέσα στο κόμμα του.


Ήδη γίνεται ...χαμός στα ΜΜΕ με αυτά τα πονηρά, δώστε εσείς τις απαντήσεις σας. Να οι δικές μου.

1. Ο κ. Σημίτης είναι αυτός που είχε διαγραφεί από τον Ανδρέα για υπερβολική ευρωπολάγνα συμπεριφορά, ξεδιαγράφηκε αργότερα (ήτοι έγλειψε εκεί που έφτυνε...), πήρε υπουργικές θέσεις και εντέλει και την πρωθυπουργία, συμπεριφέρθηκε σατραπικά και καθόλου δημοκρατικά, όπως και οι προκάτοχοί του. Με τελευταία πράξη του δράματός του την ...εκχώρηση της αρχηγίας στον Γ.Α.Π. με ήκιστα δημοκρατικό τρόπο. Άρα ΔΕΝ δικαιούται δια να ομιλεί (περί δημοκρατίας), για να θυμηθούμε και τον αείμνηστο Μένιο.

2. Το θυμήθηκε τη στιγμή ακριβώς που η Ν.Δ. περνά μιά από τις χειρότερές της κρίσεις αξιοπιστίας από σωρεία σκανδάλων, δωροδοκιών, καταλήστευση ασφ. Ταμείων. Και την ξαλάφρωσε. Σαν "αντιπαροχή" μοιάζει αυτό...

3. Πιθανότατα και μόνον για την παραπάνω "αντιπαροχή", ίσως την υποστήριξή του από την Ν.Δ. ως μέλλοντος ...Μπαρόζο στη θέση του Μπαρόζο...

4. Γιατί όσα επικαλούνταν τόσα χρόνια ως αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός, τά έχει στην ουσία γραμμένα στα παλιά του τα παπούτσια.

Έτσι ο κ. Σημίτης, με την ...επιστολομαχία του, κατάφερε ό,τι δεν είχε πετύχει ο Μέγας Συνταγματολόγος Ευάγγελος πέρσυ: Να διχάσει απολύτως το ΠΑΣΟΚ.
Οι διάφορες δημοσκοπήσεις δινουν ποσοστά 40%-41%, 48%-51%, 43%-40% στα μέλη του κόμματος, που συντάσσονται με τις ενέργειες του Γ.Α.Π. ή του Κ.Σ.

Δι-χασμός στην κυριολεξία...

4 σχόλια:

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Ρέ σύ Κλαζομένιε,
με το αντισημιτικό κατεβατό σου δεν φοβάσαι μην εξεγερθεί το εβραϊκό λόμπυ και σέ καταγγείλει ως φασίστα αντισημίτη;;;

ria είπε...

θα δούμε στο μέλλον τι πήρε για αντιπαροχή, πάντως έτσι δεν το είχα σκεφτεί!
δεν έχεις και άδικο βέβαια και όσο για τα δημοψηφίσματα επί πασόκ και την ασθενή του μνήμη ας θυμηθούμε μια παροιμία: τα ξένα είναι καρύδια και βροντάν, τα δικά μας είναι σύκα και ζουμπιώνται!

Psemma-me-ourá είπε...

Άσπροι, μαύροι, κίτρινοι, κακοί, καλοί, άγιοι, άντρες, γυναίκες, παιδιά, σπεύσατε!

Ο κατάλογος των ψεμμάτων σχηματίστηκε, η ψηφοφορία για τα 7 σπουδαιότερα ετοιμάστηκε, η ...κάλπη σάς περιμένει!
ΨευτοΦιλάκια

Κλαζoμένιoς είπε...

@ Λάμπη

Αυτό δεν τό 'χα σκεφτεί... Λές να...

@ Ρία
Γέλασα πολύ με την "ρήση" σου περί καρυδιών και σύκων...
Δεν την είχα ξανακούσει. Ευχαριστώ.
Λές από εκεί να ονομάστηκαν κάποιοι ...συκιές;;
Διότι κατά τα άλλα ποία η ομοιότης;

@ Ψέμμα
Τρέχω να ψηφίσω!