Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

4/9/08

«Χήρες» υπουργών και άλλα εύθυμα

Αν δεν κάνω λάθος την «Εύθυμη Χήρα» την είχε συνθέσει ο Φράντς Λέχαρ. Ήταν μιά οπερέττα που πέρασε στην Ιστορία.
Η σύγχρονη χρήση του όρου οφείλεται στον εξαιρετικό αρθρογράφο της «Καθημερινής» Αντώνη Καρκαγιάννη, ο οποίος αναρωτιέται γιατί οι σύζυγοι κάποιων υπουργών της ΝΔ συμπεριφέρονται ως ...χήρες. Συμπεριφέρονται, συναλλάσσονται, εμπορεύονται κ.ά.τ. σαν να μην υπάρχει ο σύζυγός τους, που έχει δημόσιο αξίωμα και μάλιστα τόσο μεγάλο. Που κάνει παρεξηγήσιμες φυσικά κάποιες τέτοιες δραστηριότητες.
Όχι πάντα ύποπτες ή παράνομες. ΠΑΝΤΑ όμως παρεξηγήσιμες. Ειδικά μέ όσα έχουν προηγηθεί κάτι δεκάδες χρόνια τώρα στην πολιτική "σκηνή" της ωραίας μας πατρίδας.

Φαίνεται πως σ' αυτήν την "σκηνή" παίζεται πάλι η οπερέττα του Λέχαρ...

Η άλλη εύθυμη ιστορία είναι το μέγιστο ενδιαφέρον του κ. Αλογοσκούφη για την ...«γεννιά» των 700 ευρών: Εξαρχής, λέει, τους είχε έξω από το χαράτσι {*}.
Ο κ. Αλογοσκούφης να επιβάλλει χαράτσι σε παιδιά που δουλεύουν υπάλληλοι μεν, πλην όμως με τιμολόγιο;;;{**} Ποτέ των ποτών!


Τρίτο τρελλό καλαμπούρι αυτής της βδομάδας είναι οι ...μεταρρυθμίσεις που θα κάνει η κα Πέϊλιν, κυβερνήτης της Αλάσκας, αν εκλεγεί Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στο πλευρό του κ. Μακκέϊν.
Κατά πως λένε τα ειδησεογραφικά πρακτορεία στο ...μεταρρυθμιστικό πνεύμα της συμπεριλαμβάνεται η οπλοφορία {παντός δυναμένου προς τούτο... μόνιμος πόλεμος δηλαδή}, η γενίκευση απαγόρευσης των αμβλώσεων {προφανώς για να ξεπεράσουν οι ΗΠΑ σε πληθυσμό τους "κίτρινους"...} αλλά και η γενική, οριστική και αμετάκλητη απαγόρευση διδασκαλίας στα Σχολεία τους {ίσως και του Κόσμου όλου αργότερα, όταν επιβληθεί εντελώς η ...Pax Americana} της ...αντιχριστιανικής θεωρίας του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών.
Ας κοιτάξει λίγο προσεκτικά την φάτσα του Μπους τζούνιορ, μπας και πεισθεί ότι από τους ΠΙΘΗΚΟΥΣ καταγόμαστε...
Όμως, ρέ παιδιά, ο κ. Μακκέϊν δεν δείχνει για βλάκας. Πώς έκανε τέτοια γκάφα να την διαλέξει για αντιπρόεδρο;;;
Ή μήπως δεν ήταν γκάφα;;; Αλλά καλή γνώση του ΗΠΑνικού{***} «έθνους»;;;


Τον ακατάπαυστο κλαυσίγελω όμως μού τον προκάλεσε ο κ. Γ. Παπανδρέου με τις επετειακές χτεσινές δηλώσεις του ότι οι Ευρωεκλογές (του χρόνου τον Ιούνιο...) θα είναι «δημοψήφισμα».
Παμπάλαια και πολύ φθαρμένη κ. Πρόεδρε η διλημματική "τεχνική" εγκλωβισμού των ψηφοφόρων στον δικομματισμό. Τη βαρεθήκαμε, τη σιχαθήκαμε. Κρίμα που πάτε να την αναβιώσετε. Θα αποτύχετε.
ΕΙΔΙΚΑ για έναν ακόμα, όχι τόσο φανερό, λόγο: Θα μεσολαβήσουν οι «άλλες» εκλογές, οι βουλευτικές. Δεν θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση ως τον Ιούνιο.
Οπότε...

--------------------------------
{*} Χαράτσι= Κεφαλικός Φόρος που επέβαλαν οι Σουλτάνοι στους ραγιάδες τους. Πλήρωνες μόνο και μόνο γιατί υπήρχες, γιατί ζούσες. Αυτό εννοεί ο όρος «κεφαλικός φόρος».
{**} Άλλη ελληνική πρωτοτυπία κι αυτό!!! Υπάλληλοι μασκαρεμένοι ως «ελεύθεροι επαγγελματίες». Και να τό λέει ο κ. Υπουργός αυτό!
Θού, λαέ, φυλακήν τω στόματί μου...
{***} Αμερικανοί είναι κι άλλοι πολλοί, πολλαπλάσιοι απ' τους ΗΠΑνους. Χωρίς να είναι υπήκοοι των Η.Π.Α.

1 σχόλιο:

Ατρεύς είπε...

Στις ...χήρες είσαι σύ ακόμα;;;

Εδώ, συμπαρητηρητικέ μου, έχει προκύψει και λάβρος πεθερός υπουργού!

Ξύπνα!

Έρρωσθε.