Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

17/10/08

Μεταξύ κατεργαρέων ...δυσπιστία!

Έτσι "προσέλαβα" την αιτιολογία των πρόσφατων κρατικών ενισχύσεων τραπεζών για να μην καταρρεύσουν από πλειάδα ευρωπαϊκών[*] και άλλων κυβερνήσεων: Υπάρχει, λέει, σοβαρό χρηματοπιστωτικό πρόβλημα διότι πλέον η μιά τράπεζα ΔΕΝ δανείζει την άλλη, φοβούμενη τη διαχείριση που έχει κάνει και τα "ρίσκα" τα οποία έχει αναλάβει...
Με απλούστερα λόγια: Οι αδηφάγες τράπεζες, όλες δηλαδή..., που για να κερδίσουν περισσότερα {τα στελέχη τους κυρίως με τους τεράστιους μισθούς και τα υπέρογκα πριμ[**] κλπ - όρα και τους δικούς μας του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των Ασφ. Ταμείων, και βάλε} δάνειζαν χωρίς εξασφαλίσεις και είναι πλέον ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ. Δεν εμπιστεύεται η μία την άλλη, γιαυτό παρεμβαίνουν οι κυβερνήσεις.
Και το πιό ωραίο είναι ότι όλες αυτές οι κυβερνήσεις είναι ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, έστω κι αν κάποιες διατηρούν ...σοσιαλιστικά ονόματα.
«Εν μιά νυκτί» το γύρισαν και από την θεοποίηση της ασύδοτης αγοράς, της δήθεν αυτορυθμιζόμενης, πέρασαν στον κρατικό έλεγχο.
Χωρίς κάν να ζητήσουν συγγνώμην από τους λαούς τους...
------
[*] Για τις ΗΠΑ δεν το συζητώ: Μου θυμίζει εκείνο το ...θεοπαχύσαρκο, έλλογο όμως..., τέρας του Τζώρτζ Λούκας στον "πόλεμο των άστρων" που βυθίζεται στο ίδιο του το λίπος και εντέλει ψοφάει, αν δεν μέ απατάει η μνήμη.
[**] Τα τρία ανώτερα στελέχη της Ντόϋτσε Μπανκ, ανακοινώθηκε σήμερα, ότι παραιτήθηκαν από τα φετινά "πριμ" τους. Πέρσυ το ποσόν αυτό ήταν, και για τους τρείς, κρατηθείτε..., 33.300.000 ευρά. Τα "πριμ" μόνον!!! Χοντρικά δηλαδή έπαιρναν από ένα εκατομμύριο το μήνα καθένας, μόνον ως "πριμ"... Για να φτάσουν την τράπεζα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας... Φοβεροί "μάνατζερ", τύφλα νά 'χει ο Βουρλούμης... Φοβερή ...αυτορύθμιση της αγοράς...

4 σχόλια:

Παλμος είπε...

Καλησπέρα.

Είπαν ότι εκαναν "ενέσεις" στα χρηματιστήρια και τις Τράπεζες, σε μας τους απλούς θνητούς, μας έβαλαν υπόθετο?


Χαιρετώ:))

ria είπε...

λοιπόν, πίσω στις καλες συνήθειες της γιαγιάς: τα λεφτά στη σακούλα κάτω από το σουτιέν οι κυρίες και κάτω από το στρώμα οι κύριοι!

Skouliki είπε...

μασουριααααααααααααα και μετα μαιαμι

τσα ηρθα ...γρηγορη δεν ειμαι ???

Κλαζoμένιoς είπε...

@ Παλμέ
Το υπόθετο (μάς) μπαίνει κάθε εβδομάδα για να πετύχει η θεραπεία (μας). Το λένε και week-end.

@ Ρία
Οι άστεγοι, οι "κλοσάρ", ξέρεις εσύ, τα βάζουν μέσα στην κάλτσα. Πιό σίγουρα εκεί!

@ Σκουλήκι, σκουληκάκι, τρύπες να μην τρυπάς...