Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

23/2/10

Να καταργηθεί κάθε μονιμότητα!!!

Σε όλους τους «κύκλους» μου, το «περιβάλλον» μου, είναι γνωστή η μεγάλη συμπάθεια που τρέφω στις, ουρανομήκεις συνήθως, εύστροφες ανοησίες, κοτσάνες κλπ που κάθε τόσο εκτοξεύει ο Θόδωρος Πάγκαλος (...μόνιμος βουλευτής υπολοίπου Αττικής, πρώην υφυπουργός Εμπορίου και διάφορα άλλα, πρώην υπουργός Εξωτερικών και τώρα Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με αρμοδιότητα ...συντονισμού της) καθώς και τις γκάφες που τις συνοδεύουν.
Δεν ήταν λοιπόν δυνατόν να μείνω ασυγκίνητος μπροστά στον δύσκολο ρόλο, που ανέλαβε πρόσφατα: Να μιθριδατίσει τους "οπαδούς" του ΠΑΣΟΚ, και, ει δυνατόν όλη την ελληνική κοινωνία, ότι αυτό που μάς φταίει δεν είναι η ιδιοτέλεια, η διαφθορά και η ανικανότητα των διαδοχικών «ισχυρών» μονοκομματικών -επί 35 χρόνια!- κυβερνήσεων του ενός και του άλλου κόμματος και η αρπακτικότητα των στελεχών τους αλλά η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων και άρα πρέπει να καταργηθεί!

Επειδή όμως, όπως επίσης είναι γνωστό, η κυβέρνηση του Γ.Α.Π. έχει σαφή πρόθεση (αλλά και εντολή από τον ελληνικό λαό!!!) να τά αλλάξει όλα και όχι μόνον τα ...φώτα των Δ.Υ., σκέφτηκα ότι είναι χρέος μου ως πολίτη, να κάτσω να σκεφτώ και να προτείνω -έστω κι αν το θέμα δεν άκουσα να μπεί σε «διαβούλευση»...- ποιές άλλες μονιμότητες πρέπει να καταργηθούν. Και μάλιστα πριν αποφασιστεί η κατάργηση της μονιμότητας των Δ.Υ.!!!
Οπλιστείτε με, όση μπορείτε, υπομονή φίλτατοι αναγνώστες, φίλτατες αναγνώστριες και φιλτατάκια αναγνωστάκια για να διαβάσετε τα παρακάτω προτεινόμενα και να μου πείτε, αν έκανα κάποια λάθος πρόταση.

* Πρέπει πρώτα-πρώτα να καταργηθεί η μονιμότητα των καλπονοθευτικών εκλογικών συστημάτων, όπως ήταν ΟΛΕΣ οι «ενισχυμένες» ΔΥΣαναλογικές που έχουν εφαρμοστεί, διότι παράγουν ΜΟΝΙΜΑ ανίκανες «ισχυρές», αλαζονικές και διεφθαρμένες, μονοκομματικές κυβερνήσεις.(¹)
* Μετά πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα του κομματικού "χρίσματος" στους υποψήφιους δημάρχους και τους ΟΤΑ γενικότερα: Μιμούμενοι επιτυχέστατα την κεντρική εξουσία και «νοιώθοντας πλάτες» έχουν αποδειχτεί πρωταθλητές της ρεμούλας! ΕΠΙΣΗΜΕΣ εκθέσεις τό έχουν πιστοποιήσει αυτό!(²)
* Η επόμενη μονιμότητα που πρέπει να καταργηθεί είναι η ...μονιμότητα αλλαγής του έντυπου της φορολογικής δήλωσης (και του τρόπου φορολογίας δηλαδή) ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ και από τον ίδιο μάλιστα υπουργό των Οικονομικών πολλές φορές! Εκτός κι αν δεν θέλουμε να χάσουμε την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρωτιά μας σ' αυτήν την ηλιθιότητα.
* Μια άλλη μονιμότητα που, αν καταργηθεί, καλό θα κάνει, είναι η μονιμότητα ασυλίας των βουλευτών σε αδικήματα του "κοινού" Ποινικού Δικαίου, όπως λένε. Δεν μπορεί π.χ. ένα τσογλάνι, που ελέω καλπονοθευτικού συστήματος εκλέχτηκε βουλευτής, να ορμάει από τις κερκίδες στο γήπεδο και μπροστά σε όλους να δέρνει τον διαιτητή, και οι «συνάδελφοί» του στη Βουλή - και μάλιστα διακομματικά!- να μην επιτρέπουν να δικαστεί μη αίροντας την ασυλία του!
* Πολλές άλλες μονιμότητες πρέπει να καταργηθούν πριν από την μονιμότητα των Δ.Υ., όπως π.χ. των δεσποτάδων, που και ως πλήρως ξεκούτηδες «ιερουργούν» ακόμα διότι ο λουφές μεγάλος για την καμαρίλα τους, η μονιμότητα της ανοιχτής ψευδολογίας όπως ότι οι αμερικανικές βάσεις ΦΕΥΓΟΥΝ ...μένοντας κλπ κλπ κλπ.
Πείτε κι εσείς κάποιες που σκέφτεστε.
Πάω να ξεκουραστώ.
- - - - - - - - - -
(1) Αν κάποιος δεν έχει πεισθεί γι' αυτό παρά τα 35 χρόνια που πέρασαν (και άλλα 25 πριν, της χούντας μή εξαιρουμένης... ίσα-ίσα!!!) μάλλον πρέπει να κλείσει κάποιο ραντεβού με τον Μυλωνάκη ή συνάδελφό του...
(2) Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να εφαρμοστεί συνδυασμός αναλογικής (κανονικής...) και του προτιμητικού συστήματος. Γιαυτό το τελευταίο υπάρχει στο διαδίκτυο μιά εξαιρετική περιγραφή στο "μπλογκ" «Ψέμματα... Ψέμματα». Πηγαίνετε να ενημερωθείτε: http://psemmatapsemmata.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: