Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

26/5/11

Συνελήφθη ο Μπλάντιτς...
Ο Μπους(*) πότε θα συλληφθεί;;;

Παρακαλώ να απαντήσετε εσπευσμένα, έχω μεγάλη αγωνία, έστω χωρίς να έχετε πληροφορίες ή στοιχεία... Κάντε απλώς την πρόβλεψή σας. Μού αρκεί.
Κατά τα άλλα...
* Ο πρωθυπουργός μας κ. Γ. Α. Παπανδρέου δήλωσε ότι πέτυχε συναίνεση -την ευρύτερη δυνατή, μάλιστα- στο ...κόμμα του, στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι δήλωσε. Θα τό ακούσατε και σεις, δεν μπορεί...
Οπότε, λέει, ας ξεχάσουμε την απαίτηση να ψηφιστεί το 2° απομυζητικό πρόγραμμα (αυτό που αποκαλούν "μεσοπρόθεσμο"...) από 180 βουλευτές. Αρκεί, ξαναλέει, να πάρει απλή πλειοψηφία και μετά κάποιοι πρόθυμοι από την Αντιπολίτευση, ας δώσουν τη συναίνεσή τους σε κάποια επί μέρους χαράτσια.
* Το 2° απομυζητικό έχει ως "κορμό", όπως ασφαλώς καταλάβατε, το ξεπούλημα πάσης εθνικής περιουσίας και κερδοφόρων (**) δημόσιων επιχειρήσεων σε ιδιώτες «επενδυτές».
Είναι το φρέσκο ...σοσιαλιστικό ιδεώδες!
«Να τα ιδιωτικοποιήσουμε όλα! Διότι αν δεν τά αγοράσει κάποια Ζήμενς, κάποια Λόκχηντ, κάποια ΜΑΝ, κάποια Φεροστάλ -και πάει λέοντας...- ποιός θα μάς δωροδοκεί μετά;;;»
Οι δημόσιες επιχειρήσεις δεν έχουν κανένα λόγο να δωροδοκούν υπουργούς, «εμπειρογνώμονες» και τα υπόλοιπα λαμόγια...
* Για όλα τα ΜΜΕ κάτι έγινε στο Σύνταγμα χτες. Αλλά και στις άλλες μεγάλες πόλεις. Μαζεύτηκε πολύς κόσμος ακαπέλλωτος. Μυριάδες! Όλες οι εφημερίδες είχαν μιά τουλάχιστον φωτογραφία πρωτοσέλιδη.
Όλες;;; Χμ... Εκτός από μία, τον "Ριζοσπάστη"...
Όπως έχει δηλωθεί επίσημα από την ηγεσία του ΚΚΕ, η εφημερίδα του κόμματος δημοσιεύει μόνον όσα συμφέρουν τον λαό! Που, το ποιά είναι αυτά, τό αποφασίζει η ίδια η ηγεσία βέβαια...
Αβίαστο συμπέρασμα: Οι λαϊκές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του απομυζητικού προγράμματος δεν συμφέρουν τον λαό!

Έμ! βέβαια! Αφού δεν είναι καπελλωμένες από το ΚΚΕ, πώς να τόν συμφέρουν;;; 
* Ο πρόεδρος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου δήλωσε πριν μέρες ότι οι περικοπές των μισθών και συντάξεων (αυτός τίς ονόμαζε, ...χαριτωμένα, μισθολογικές παρεμβάσεις...) θα επιφέρουν (δικιά του η έκφραση) ανάπτυξη και απασχόληση.
Σωστό. Θα επιφέρουν ανάπτυξη των κερδών των νταβατζήδων-"παραχωρησιούχων" παντός δημόσιου αγαθού και απασχόληση ημών των υπολοίπων ως δουλοπάροικων, αν μη και ως "σκέτων" δούλων.
Δεν φταίει κάνας άλλος... Ο θεός φταίει που, εκεί που συχνάζει ο κ. πρόεδρος, κρατάει τα κεραμίδια ξεκάρφωτα... Αν δεν τά κρατούσε, κάποιο θά 'πεφτε στο κεφάλι του και θα γλιτώναμε απ' αυτόν.
* Ο αυστριακός υπουργός των Οικονομικών δήλωσε ότι η αλληλεγγύη (μεταξύ των λαών της Ευρώπης) είναι ανήθικη. Λουλούδι μου εσύ! Κάτι τέτοιους ...«αντίπαλους» έχει το ναζιστικό κόμμα της Αυστρίας και έχει φτάσει το 30%...
* Ο κ. Χάρης Παμπούκης(***) δήλωσε -σεμνότατα και ταπεινότατα- σε πρωϊνή εκπομπή ότι «ο ελληνικός λαός χρειάζεται πολλές συγγνώμες»... Σωστό... Αλλά, πριν αποσώσει, συμπλήρωσε:
«Προέχει όμως να βάλουμε μιά άνω τελεία και προχωρήσουμε μπροστά»...
Τί τό 'θελε;;;
Ταφόπλακα πρέπει να βάλουμε, Χάρη μου, σ' αυτούς που οφείλουν τις συγγνώμες στον ελληνικό λαό... Όχι άνω τελεία...
Έτσι μόνον -και σίγουρα!- θα προχωρήσουμε μπροστά!
Αλλοιώς όλο συγγνώμες θα εισπράττουμε...
- - - - - - - - - - - - - - - -
(*) που εξόντωσε εκατονταπλάσιους -τουλάχιστον!- μουσουλμάνους
(**) ποιός θα τίς αγόραζε αν ήταν ζημιογόνες;;;
(***) ο υπουργός, καλέ, ...Qatar και περιχώρων, που πέτυχε το περίφημο φιάσκο του Αστακού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: