Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

26/11/11

Αργότερα ή μήπως νωρίτερα οι εκλογές;

Στην κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, εθνικής συναίνεσης, εθνικής συνευθύνης, εθνικής ...μεταβατικότητας και δεν συμμαζεύεται ή -...συνοπτικά- «εθνικής» συνενοχής, που ανέλαβε την εθνική μας σωτηρία πριν δυό βδομάδες «άρχισαν τα όργανα» κατά το λαϊκό άσμα.
- Έγινε η πρώτη ριζική αναδιαρθρωτική αλλαγή (σε ένα τουλάχιστον υπουργείο) από το μονοτονικό σύστημα στο πολυτονικό.
- Οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει το νόημα της πρόβλεψης του προηγούμενου πρωθυπουργού και αρχηγού συγκυβερνώντος κόμματος «θα μάς πάρουν με τις πέτρες» και έτσι στην αποδοκιμασία υπουργού στην Μυτιλήνη κάποιοι εκτός από αυγά εκτόξευσαν και πέτρες.
- Η διαβόητη "6η δόση", αυτή η τόσο ασυνεπής ...κυρία, που το ραντεβού του Σεπτέμβρη το ανέβαλε αρχικά για τον Οκτώβρη και μετά για τον Νοέμβρη, τώρα «παίζεται» αν θα το πραγματοποιήσει στα μέσα Δεκέμβρη...
- Σημειώθηκε η πρώτη ...«κάθετη» και δημόσια διαφωνία μεταξύ των υπουργών Δημοσίας Τάξεως (κατά την "κλασσική" ονομασία...) και Ναυτιλίας, σχετικά με το ποιός έχει αρμοδιότητα και το "πάνω χέρι" στον αντιπειρατικό αγώνα.
- Εκφράστηκε δημόσια η απορριπτική γνώμη της ευρωπαϊκής "Κομμισσιόν" για το μέσω ΔΕΗ χαράτσι σε κάθε καλυβάκι ή ...παλατάκι, το οποίο αποκλήθηκε «Τέλος Ακίνητης Περιουσίας». Δηλαδή, χυδαϊστί, ο Μπαρόζο «έτριψε πατσαβούρα στη μούρη» του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, γνωστού για τις ευφραδείς κενολογίες/ψευδολογίες του.
- Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η -πρώτη στην θητεία της κυβέρνησης συνενοχής- σύλληψη συνδικαλιστών που εναντιώνονται στο νέο ΔΕΗκό χαράτσι και η προσαγωγή τους στην αδέκαστη Δικαιοσύνη. Θα ακολουθήσουν κι άλλες, εξίσου επιτυχείς, είναι άγνωστο όμως άν υπάρχει σχέδιο να συλληφθεί και η "Κομμισσιόν"...
- Ο "κεντρικός" μας τραπεζίτης κ. Προβόπουλος -με τον τρόπο του...- «έτριψε κι αυτός πατσαβούρα στη μούρη» του κ. Βενιζέλου και της κυβέρνησης γενικότερα, γράφοντας στην "ενδιάμεση" έκθεσή του για την Οικονομία της χώρας ότι δεν αντέχει κι άλλες «οριζόντιες» μειώσεις εισοδήματος η κοινωνία και ότι οι δαπάνες είναι που πρέπει να μειωθούν, πράγμα για το οποίο βέβαια καθόλου καλό παράδειγμα δεν δίνει η κυβέρνηση με τους 50 υπουργούς της, τις απείραχτες χορηγίες προς τους βουλευτές (ή/και ...βολευτές) κ.ά. παρόμοια.
- Από πολύτως αξιόπιστη πηγή μου, που παροικεί στα κυβερνητικά δώματα, μαθαίνω ότι, επειδή τεκμαίρεται "συλλογική ευθύνη" όσων αρνούνται να καταβάλουν τα πολλά και διάφορα χαράτσια, αντί της δαπανηρής ατομικής τιμωρίας, όπως π.χ. διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, προωθείται η ιδέα να εφαρμοστεί η ανέξοδη συλλογική παραδειγματική τιμωρία της γενικής διακοπής -εκ περιτροπής- του ρεύματος στους νομούς που σημειώνεται εντονότερα η άρνηση πληρωμής.
- Οι πολίτες που δημοσκοπικά εμφανίζονται να μην θέλουν εκλογές (55%-45%), υπολογίζεται ότι θα αλλάξουν σε μεγάλο ποσοστό γνώμη, όταν εισπραχθούν οι ...μή-μισθοί και οι μή-συντάξεις του Δεκέμβρη, οι οποίοι θα είναι, λέει, πολύ χαμηλοί (και χαμηλές), διότι θα εφαρμοστεί αναδρομικά και η πληρωμή χαρατσιών, οι "ενιαίες" μειώσεις και οι περικοπές επιδομάτων κλπ του Νοέμβρη.
- Οι έμποροι κλπ επιτηδευματίες θα αλλάξουν επίσης γνώμη, όταν ο τζίρος των Χριστουγέννων (κατά τα οποία, λέγεται, ότι κάνουν το 30% των ετήσιων πωλήσεών τους) θα πέσει, όπως υπολογίζεται, στο 50% του περσυνού, ο οποίος ήταν ήδη πεσμένος στο 70% του προπέρσυνου...

Μπορεί η κυβέρνηση Παπαδήμου (ξέρετε εσείς... η κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης, εθνικής συνευθύνης, εθνικής ...μεταβατικότητας και δεν συμμαζεύεται ή -...συνοπτικά- «εθνικής» συνενοχής) να αντέξει μέχρι τα Χριστούγεννα...
Θα αντέξει όμως και μέχρι την ...Πρωτοχρονιά;;; Άντε και μέχρι τα Φώτα;;;
Επιτρέψτε μου να αμφιβάλω.
Μάλλον θα φύγει μαζί με το ..."Πνεύμα των Χριστουγέννων" ή με τους ...καλλικάντζαρους.

1 σχόλιο:

Θυμωμένα Γιάννενα είπε...

Ώχ!
Λες να μάς προκύψεις προφήτης;;;

Φτού, που να πάρει...
Δεν προλαβαίνουνε να φτιάξουμε ψηφοδέλτιο...