Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

24/1/12

Αχαμνά πράμματα...

# O κ. πρύτανης του πανεπιστημίου "Μακεδονία" (σ.σ. όχι του ...Γκρουέφσκι, του άλλου...) το είπε ξεκάθαρα σήμερα το πρω'ί' στον "Σκάει" σε άψογη επιστημονική, καλλιεπή γλώσσα: «Έσοδα θα αντληθούν μόνον από τις αποκρατικοποιήσεις».
Το ...εκλαϊκεύω: Από τους τοκογλύφους θα ξεχρεωθούμε μόνο ξεπουλώντας.
Στη συνέχεια ο κ. πρύτανης επαλήθευσε έμπρακτα την σοφία της ρήσης "λανθάνουσα γλώσσα την αλήθειαν λέγει" αποκαλώντας το -νέο- μνημόνιο ...μνημόσυνο!!!
Σαρδάμ έκανε ο άνθρωπος και το διόρθωσε αμέσως... Το είπε όμως...
Φαρμακώθηκα. Όχι που δεν είχα καταλάβει ότι αυτός είναι ο τελικός και πραγματικός στόχος των "μνημονίων": Το ξεπούλημα των δημόσιων (και όποιων ιδιωτικών...) περιουσιών και πόρων. Όλοι εδώ στον "Παρατηρητή" το λέμε από πολύ-πολύ καιρό αυτό. Άλλο είναι όμως να ...σού το τρίβει στη μούρη ένας πρύτανης και μάλιστα ως ...μονόδρομο!!!
Έτσι σκάρωσα το «επικεφαλής» ερώτημα-σύνθημα. Και θα προτείνω να κάνουν το ίδιο κι άλλοι, "παρατηρητικοί" και μη.
# Λίγο αργότερα Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Πειραιά έδωσε και την χρονική διάσταση της καταδίκης μας: «οι ρυθμίσεις (σ.σ. του "κουρέματος" και της νέας δανειακής) εκτείνονται σε διάστημα 30 χρόνων».
Άρα δεν θα πληρώνουν μόνον τα παιδιά μας αλλά και τα εγγόνια μας...
# Στις ειδήσεις πάλι άκουσα τη δήλωση του Γιουνκέρ: «Θα βοηθήσουμε πάλι την Ελλάδα εφόσον εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και εφόσον αυτές παράξουν αποτελέσματα».
Μάλιστα. «Παράλειψε» όμως ο κ. Γιουνκέρ να αναφέρει ότι όσα ...σωτήρια μέτρα μάς επέβαλαν ως τώρα έφεραν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από ότι μάς έλεγαν ότι θα φέρουν... ΚΑΙ το χρέος αυξήθηκε ΚΑΙ το έλλειμμα αυξήθηκε ΚΑΙ η ύφεση και η εξαθλίωση των ...σωσμένων ελλήνων θέριεψε.
Εφάρμοσε μάλλον αυτό που λέγεται «τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται»... 
Εγώ πάντως είμαι εντελώς σίγουρος πως πάνσοφα μέτρα, όπως π.χ. η «απελευθέρωση» του ωραρίου των φαρμακείων, θα φέρουν σπουδαία αποτελέσματα! Θα απαλλαγούμε από τους κακούργους φαρμακοποιούς και η πώληση των φαρμάκων θα γίνεται από τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και πολυκαταστημάτων, όλες τις ώρες, όλες τις μέρες.
# Άλλος πάλι «υψηλός» αξιωματούχος της Ε.Ε., ο Ρέν νομίζω, «διέγνωσε» ότι μάλλον δεν επαρκεί η "προκαθωρισμένη" θητεία Παπαδήμου για να επιτευχθούν όλα τα συμφωνημένα (στις 26-27/10/11).
Θα το ...τσακώσατε αμέσως φίλτατες ξύπνιες αναγνώστριες και φίλτατοι ξύπνιοι αναγνώστες μου, τί σημαίνει αυτό...
Εκτός των άλλων θέλουν να μάς υπαγορεύσουν και πότε (μάς επιτρέπεται...) να κάνουμε εκλογές!!!
Εκείνο που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι η αρχική λατινική σημασία του dictator είναι υπαγορευτής!
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ...ΞΑΛΛΕΓΡΑΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ
*  Ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος αρνήθηκε να δεχτεί "βαρύτιμο" κρατικό λογοτεχνικό βραβείο με την φράση: «Δεν θέλω τίποτε απ' αυτούς».
Δεν χρειάζεται βέβαια να σας εξηγήσω ποιούς εννοούσε με το «αυτούς»...
* Σήμερα οι κινέζοι είχαν την πρωτοχρονιά τους. Πρώτη μέρα της "χρονιάς του δράκου". Ο οποίος, λέει, είναι καλό ζώδιο και όσα μωρά γεννιούνται στην χρονιά του προδιαγράφονται για «ψηλά» πράμματα. Ως και αυτοκράτορες μπορεί να γίνουν...
Ως εκτούτου, ξαναλέει, αναμένεται το επόμενο δωδεκάμηνο να αυξηθούν οι γεννήσεις κινεζόπουλων!!!
Όπως φαίνεται δεν άρκεσαν 60 χρόνια μαοϊσμού για να απαλλαγούν από τέτοιες προλήψεις. 
Κάποιος ας τους ρίξει ακόμα 60 μπας και...
Αλλά τί κάθομαι και πληκτρολογώ... Εδώ έφτασε η κα Πίτσα Μητέρα, διαβόητη ελληνίς αστρολόγος, να προλέγει -μεταξύ πολλών άλλων...- και τις πολιτικές εξελίξεις... Και κάποιοι να κάθονται να την ακούνε σαν ...χάνοι... "σούζα"... 
Οι κινέζικες προλήψεις μέ μάραναν;;;

1 σχόλιο:

akrat είπε...

εεεεεε
το είδα αλλού...