Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

9/10/12

Το "φρούτο" Κεφαλογιάννης,
η ...μερκελίτιδα ως ασθένεια
κ.ά.τ.κ.σ.(*)

* Τί "φρούτο" κι αυτός ο Κεφαλογιάννης, καλέ;
Ο εκ της μεγάλης πολιτικής οικογένειας των Κεφαλογιάννηδων ασκών χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και γραμματέως Κ.Ο. της ΝΔ.
Αυτός που πριν κάτι μήνες καταψήφισε το παπαδημικό κούρεμα/πρόγραμμα, τον διέγραψε ο Σαμαράς, τα ξαναβρήκαν, ξαναγράφτηκε στο κόμμα και τώρα υπερασπίζεται -με λύσσα θα έλεγα- αυτά που είχε καταψηφίσει.
Αυτό θα πει συνέπεια πολιτικού ανδρός, ταγμένου και αφοσιωμένου ολόψυχα στην σωτηρία {των δανειστών;;;} της πατρίδας.
Και για τούτο θρασύτατα επιθετικού, με μάγκικο έως κουτσαβάκικο ύφος.
Τον άκουσα σήμερα το πρωΐ σε μια κάποια τηρεορασική εκπομπή και μού σηκώθηκε η τρίχα.
«Δεν περνάνε σε μένα αυτά» έλεγε και ξανάλεγε, ...καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχει μαζέψει όλο το άθλιο ΠΑΣΟΚ. Παπαγάλιζε δηλάδή το γνωστό «εύρημα» Σαμαρά για να αντιμετωπίσει την κατηγορία της ...προσκύνησης ξένων κέντρων με πλήρη ανατροπή ακόμα και των προγραμματικών δηλώσεών του ("τους" καλλίτερα...) στη Βουλή.
Πέταξε όμως, με πολύν στόμφο πάντοτε, και το εξής ...υπερασπιστικό του κόμματός του: «Είμαστε κυβέρνηση μόνον 10 εβδομάδων»!!!
Ορθότατον!
Διότι ως γνωστόν μεταξύ 1974-1981, 1989-1993 και 2004-2009 ο ΣΥΡΙΖΑ μάς κυβερνούσε μεταμφιεσμένος σε ΝΔ.
Για να μην σού πώ ότι και στα υπόλοιπα-ενδιάμεσα πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ μάς κυβερνούσε αλλά μεταμφιεσμένος σε ΠΑΣΟΚ.
* H "μερκελίτιδα" (επιστημονική ονομασία: friedmaniacus reaganothatcherus idiotia) ως ασθένεια είναι το τελαυταίο -κατά τους ειδικούς- στάδιο της πλήρους κυριαρχίας της ζούγκλας επί του ανθρώπου, της πλήρους ζωοποίησής του μέσω της «ανταγωνιστικότητας», που κάνει τους πλούσιους υπερπλούσιους και τους φτωχούς εξαθλιωμένα αθύρματα.
Όπως όμως συμβαίνει και με το A.I.D.S., δεν πεθαίνουμε από αυτή καθαυτή την αρώστεια αλλά από όποια άλλη μάς χτυπήσει μετά, διότι η "μερκελίτιδα" εξασθενεί αφάνταστα τον ανθρώπινο οργανισμό μας.
Τάλε-κουάλε με το A.I.D.S. πάλι, οι ΦΟΡΕΙΣ της ασθένειας δεν έχουν πρόβλημα εφαρμόζοντας νεοσυντηρητική αγωγή!
Εξακολουθούν όμως να μεταδίδουν την αρώστεια σε μάς τους υπόλοιπους οι οποίοι, αφού ταλαιπωρηθούμε και εξαθλιωθούμε, τα ...κακαρώνουμε για να δώσουμε τη θέση μας στους επόμενους, που θα μολυνθούν κι αυτοί από τους φορείς κ.ο.κ.
Το πιο επικίνδυνο χαρακτηριστικό της "μερκελίτιδας" είναι ότι έχει πάρα πολλά και διαφορετικά συμπτώματα και έτσι πολύ δύσκολα είναι ανιχνεύσιμη σε πρώϊμο -και πιθανώς ιάσιμο- στάδιο.
Στον Βενιζέλο π.χ. εμφανίστηκε ως "απώλεια μνήμης", στον Κουβέλη ως ...νεφελοκοκκυγία, στον Σαμαρά ως απώλεια της όποιας (αν είχε ποτέ...) εντιμότητας.
Στη Ντόρα έδρασε ως ...εξαφανιζόλ και στον Λοβέρδο ως θολούρα, όταν έννοιωθε να κινδυνεύει το υπουργιλήκι του, εναλασσόμενη με διαύγεια, όταν το σιγούρευε.
Σε έναν πάλι ρεπόρτερ/παρουσιαστή σήμερα στην τι-βί είχε ως σύμπτωμα να επαναλαμβάνει κάθε τόσο, με στόμφο ως σπουδαία ...είδηση, το ότι η Μέρκελ έφτασε στο αεροδρόμιο πέντε (5) λεπτά νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο!!!
Άντε εσύ τώρα να την εντοπίσεις, όταν έχει τέτοια αλλοπρόσαλλα συμπτώματα...
Φοβερή αρώστεια σάς λέω!!!
Γιαυτό ο μέγας μεταναστευτοκυνηγός Δένδιας, προνοητικός υπουργός, φίλος και προστάτης μας ως πολιτών, φρόντισε να ερημώσουν όλοι οι δρόμοι από τους οποίους θα περνούσε η κύρια φορέας της ασθένειας, που μάς κουβαλήθηκε για να στηρίξει τον ντόπιο φορέα, ώστε να μην κινδυνέψουμε να μάς μολύνει κατευθείαν αυτή.
Θέλει το προνόμιο αυτό να το έχει ο ντόπιος φορέας αποκλειστικά.
* Το ωραιότερο πάντως πρόσφατο του Σαμαρά ήταν το ότι, όπως είπαν «κύκλοι» του, θα ζητήσει από την γαλλική κυβέρνηση να μάς στείλει την ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ "λίστα Λαγκάρντ", διότι υποψιάζεται ότι έχουν παραποιήσει το παραδοθέν αντίγραφο, τόσο ο Παπακωνσταντίνου αρχικά, όσο και ο ...συγκυβερνήτης του Βενιζέλος μετά, όταν το κρατούσαν κρυφό επί πολούς-πολλούς μήνες...
Ωραίο!!!
+ - + - + - + - + - + - +
(*) συντομογραφία για το: "και άλλα τέτοια κακά συναπαντήματα"...

1 σχόλιο:

Λωτοφάγος είπε...

Είδες που, τελικά, μεταξύ κατεργαραίων δεν υπάρχει πάντα ειλικρίνεια;
Αντίθετα, ο ένας υποβλέπει τον άλλον.
Θα είχε πλάκα να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη, αν γύρω δεν συνέβαιναν μικρές τραγωδίες!