Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

19/10/13

Ο Σαμαράς είναι ο στόχος του Αβραμόπουλου
όχι ο -πολιτικά ανύπαρκτος πιά- Βενιζέλος...

Τί θά 'χε να κερδίσει άλλωστε;;;
Εδώ ο Βαγγέλης δεν εχει ακόμα αντιληφθεί τις αιχμές του Δημήτρη και χασκογελάει...
{φωτογραφία του Παν. Τζάμαρου στο tvxs.gr}

Μετά που το κατάλαβε, αράδασε διάφορα ρητορικά. Η ζημιά όμως είχε γίνει...
{φωτογραφία του Φιλ. Μεσσίνη στο tvxs.gr}
Από πολύ καλά πληροφορημένες πηγές μου, οι οποίες πρόσκεινται σε ...κύκλους του ιδρυτικού στελέχους του Π/Τ και διεισδυτικού αναλυτή-"προφήτη" Ναπολέων {που διθέτει το γνωστό "βαλιτσάκι"...}, έμαθα, απο-κλει-στι-κά, ότι στην τελευταία του «case study» μετά το ...υποβρυχιακό ενδοκυβερνητικό δράμα ανιχνεύει γρήγορες εξελίξεις.
Μεταφέρω τα κύρια σημεία που στηρίζουν τον τίτλο αυτού του άρθρου.
1. Ο Βενιζέλος, μετά και την τελευταία του κωλοτούμπα τον Ιούνιο, όπου από «σκληρός κριτής» του Σαμαρά {μαζί με τον Κουβέλη τότε...} αμέσως μετά βρέθηκε Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, είναι πλέον πολιτικό «πτώμα». Όχι το ΠΑΣΟΚ! Προσοχή! Ο ίδιος ως πρόεδρός του.
Και ναί μεν ο Αβραμό τού το κρατάει "μανιάτικο", που του έφαγε την θέση του ΥΠΕΞ, αλλά αυτό δεν θα ήταν στην παρούσα φάση επαρκής λόγος για να προκαλέσει το τεράστιο ενδοκυβερνητικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την απάντηση που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, εκθέτοντας Βενιζέλο-Γιωργάκη για το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε κάποιους ...Αμπου-Νταμπί-τες «επενδυτές»... Ξεπούλημα που τότε {στην αντιμνημονιακή της περίοδο...} είχε καταψηφιστεί από την ΝΔ και για το οποίο τώρα η Ε.Ε. μάς έβαλε πρόστιμο 500 εκατομμύρια...
2. Στο εσωτερικό της ΝΔ γίνεται ένας μικρός ...χαμός από πολλά στελέχη τα οποία δεν αντέχουν να «φορτωθούν» για δεύτερη φορά τον Βενιζέλο, στηρίζοντάς τον στην Εξεταστική Επιτροπή, που ζητείται να συσταθεί με αίτηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον στήριξαν στο σκάνδαλο της "λίστας Λαγκάρντ".
Και βέβαια η στήριξη ήταν προσωπική επιλογή του Σαμαρά για να διατηρήσει την "δεδηλωμένη" με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Οπότε ο ..χαμός σ' αυτόν αντανακλά.
3. Μεγάλη δυσφορία υπάρχει στη ΝΔ και για τις απανωτές διαψεύσεις της ...success story, που τόσο σαχλά και προκλητικά εκτόξευσε ο Σαμαράς από το Πεκίνο, την ...«εμπέδωσε» μετά με το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα και πάει τώρα να θολώσει τα νερά με τα παραμύθια περί σκληρής αντίστασης στις τροϊκανές απαιτήσεις.
Τη στιγμή που όλοι πιά έχουμε συνειδητοποιήσει ότι τα σκληρότατα εξαθλιωτικά μέτρα τα έχουν συνυπογράψει μαζί με τον Βενιζέλο ήδη από τις αρχές του 2012. Έσπρωξαν πίσω-πίσω- πίσω την εφαρμογή τους για να γίνουν ...ανέφελες οι γερμανικές εκλογές αλλά τώρα ήρθε η στιγμή που «δεν πάει άλλο».
Και η τρέχουσα φοροεπιδρομή τους, μαζί με τις κακόβουλες "τυφλές" απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων στο Δημόσιο μέσω της κατάργησης ολόκληρων κλάδων {ΕΡΤ, Δημ. Αστυνομία, Σχολικοί Φύλακες, Πανεπιστημιακοί, Βιομηχανία Όπλων κλπ} ως τελειωτικό χτύπημα κατά της κοινωνίας, φέρνει σε απόγνωση τους κυβερνητικούς βουλευτές, που αισθάνονται πλέον ...«στημένοι στον τοίχο».
4. Το όποιο κύρος του Σαμαρά στο εσωτερικό της ΝΔ και η επιρροή του στα στελέχη της έχουν μειωθεί σοβαρά με την διαβόητη λαζαροφαηλική "θεωρία των δύο άκρων". Θεωρία την οποία απορριψαν φανερά και "κοφτά" μια σειρά κεντρικών στελεχών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων {και πρώτος πρώτος μάλιστα...} ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Κι αντί ο Αντωνάκης να συνταχτεί μ' αυτούς και να «αδειάσει» τους φαιδρούς ακροδεξιούς συμβούλους του, προτίμησε να εμφανιστεί ο ίδιος ...ακρο-ακρο-ακρο-δεξιός, με τις ανοησίες {κατά τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό...} εναντίον του "άκρου" που θέλει να μάς βγάλει από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ... Εναντίον του ΚΚΕ δηλαδή... Και του ...πρώϊμου ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.
Όλα δείχνουν ότι βρίσκεται πλέον σε κατάσταση παραλυτικού {μπορεί και παραληρηματικού...} πανικού. Πώς να μην γίνονται σκέψεις ότι ήρθε ο καιρός να αντικατασταθεί;;;
5. Και ποιός καταλληλότερος αντικαταστάτης από τον Δ. Αβραμόπουλο;;;
- Έχει μιά ουδέτερη μεν και πλαδαρή πλήν όμως ευπρεπή πολιτική παρουσία.
Για πολλά χρόνια. Κανένας δεν τού έχει προσάψει κάποιο σκάνδαλο και το κόμμα που είχε φτιάξει {το ...αείμνηστο Κόμμα Ενεργών Πολιτών} φρόντισε να το διαλύσει προτού συμμετάσχει και χάσει τις εκλογές, όπως έπαθε ο Αντωνάκης. Έτσι δεν εκτέθηκε πολύ και μπόρεσε να επιστρέψει στη ΝΔ χωρίς σημαντική απώλεια κύρους.
- Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στη ΝΔ άλλος σοβαρός διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος. Είτε είναι πολύ νέοι (π.χ. Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης) είτε φθαρμένοι-αδύναμοι (π.χ. Ντόρα, Χατζηδάκης) είτε εκτεθειμένοι (π.χ. Δένδιας, Βορίδης) είτε πολύ ...καραμανλικοί (π.χ. Σπηλιωτόπουλος, Παυλόπουλος).
- Δεν έχει εκτεθεί με σκληρά μνημονιακά μέτρα από τα πόστα που πέρασε.
Έτσι μπορεί εύκολα να εμφανιστεί στους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους {αλλά και σε άλλους π.χ. των ΑΝΕΞΕΛΛ, του ΛΑΟΣ, της ΔΡΑΣΗΣ και αυτής της ...εγερθητο-Χ.Α. ακόμα...} πως δεν εγκατάλειψε ποτέ την αρχική αντιμνημονιακή θεση της ΝΔ. και να πετύχει μιά αύξηση του εκλογικού ποσοστού της.
- Για τον ίδιο λόγο θα τού είναι πολύ ευχερέστερο να κάνει μετεκλογικές συμμαχίες με τους ΑΝΕΞΕΛΛ, το ...α-βενιζελικό ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ, ώστε να ...σκαρώσει κυβερνητικό σχήμα με ήπια αντιμνημονιακή απόχρωση πλέον.
- Αν μετεκλογικά τα "κουκιά" δεν βγαίνουν με τους παραπάνω, έχει όμως πετύχει πρωτιά στις εκλογές {άρα και το «δώρο» των 50 εδρών}, δεν θα έχει πρόβλημα να προτείνει "μεγάλο συνασπισμό" στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόταση που μπορεί να ευοδωθεί με ουσιαστικές και μεγάλες παραχωρήσεις από μέρους του, αφού η θλιβερή ιστορία "μνημόνιο" θα έχει ουσιαστικά τελειώσει-νεκρωθεί και αφού ο ίδιος δεν έχει δεσμευτεί με υπογραφές προς τα «αφεντικά» της Ευρώπης.
6. Είναι λοιπόν "φυσικότατο" να στριμώχνει {έμμεσα βέβαια...} τον ...αυτοϋπονομευόμενο Σαμαρά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: