Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

18/4/11

KAΛH ANAΣTAΣH...
άλλου βέβαια είδους από αυτή που συνήθως εννοούμε...

* «Στην Ελλάδα το "μνημόνιο" θα προχωρήσει και θα πετύχει» δήλωσε με στόμφο ο πρόεδρος του Διεθνούς ΝεκροΤομείου σύντροφος Κυριάκος Στρουθοκάμηλος-Τενεκές[¹].
Δεν έχω καμμιά απολύτως αμφιβολία. Θα προχωρήσει στην πλήρη εξαθλίωση της Ελλάδας και θα πετύχει την πλούσια αποπληρωμή των διεθνών τοκογλύφων. Ήδη ξέρουμε ότι αυτά ακριβώς έκανε στην Αργεντινή κι αλλού.
* Κατά τα άλλα ο διεθνής τύπος προβάλλει έντονα την ανάγκη «φιλικής» αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας της "ελεγχόμενης" πτώχευσής της δηλαδή... Ελεγχόμενης από τους διενείς τοκογλύφους φυσικά, ώστε να διασφαλίσουν τους υπέρογκους τόκους με τους οποίους μάς δάνεισαν... 
Προφανώς τα διεθνή παπαγαλάκια[²] πάνε να προλάβουν την ...«εχθρική» (για τα συμφέροντα των αφεντικών τους) αναδιάρθρωση του χρέους. Την στάση πληρωμών δηλαδή, που θα αποφάσιζε μιά ελληνική κυβέρνηση που θα είχε την ομόψυχη συμπαράσταση του λαού.
* Η ΝΕΤ αυτο-διαφήμιζε καιρό τώρα ότι θα άλλαζε την «ατμόσφαιρα» των ειδησεογραφικών εκπομπών. Κι εκείνο που αλλάξανε είναι το ...τραπέζι των παρουσιαστών.
Οι φουκαράδες (και φουκαρούδες) του 2ου κρατικού μας καναλιού δεν πρόσεξαν όμως: Το νέο τραπέζι έχει ξεκάθαρα το σχήμα ...μπούμερανγκ!!![³] Μάλλον περί δείγματος  μαζοχιστικού συνδρόμου τους πρόκειται. Ή απλής αυτογνωσίας...
* Ο πρωθυπουργός μας διαψεύδεται, πανηγυρικά, για πολλοστή φορά! Ενώ είχε προβλέψει -ήδη πολλους μήνες πριν- ότι «θα μάς πάρουν με τις πέτρες» τον μεν ...Πάγκακο τόν έχει πάρει ο κόσμος με τα γιαούρτια τον δε Λοβέρδο με τα αυγά.
Όση δυσκολία και αν έχει ο κ. Παπανδρέου με τα ελληνικά, αποκλείεται όταν είπε "πέτρες" να εννοούσε "γιαούρτια" ή "αυγά". Α-πο-κλεί-ε-ται!
* Να κλείσω με κάτι εξαιρετικά ευχάριστο (και διδακτικό...) κατά τη γνώμη μου: Ο φοιτητικός Σύλλογος των ΤΕΙ Λαμίας, αντιστεκόμενος ενεργά στην αύξηση του εισιτηρίου των λεωφορείων από τους νταβατζήδες του τοπικού αστικού ΚΤΕΛ, μίσθωσε τουριστικό λεωφορείο για την διαδρομή από και προς την Σχολή και έναντι μικρού τιμήματος (λιγότερο από το 1/4 του άλλου) μοιράζει στα μέλη του "κάρτες  επιβίβασης" για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.
Ελπίζω να μην υπάρξει κάνας δικαστής να εγκρίνει την αίτηση απαγόρευσης, που υπόβαλαν οι ΚΤΕΛατζήδες για ...αθέμιτο ανταγωνισμό.
Γιατί τότε ΠΡΑΓΜΑΤΙ πρέπει να τόν πάρουμε με τις πέτρες...
- - - - - - - - - - - - - - -
[¹] Η γλωσσομάθειά μου είναι άφθαστη! Στα ιταλικά «Domenica» είναι η Kυριακή και στα γερμανικά (γερμανικό είναι το επίθετο του συντρόφου προέδρου...) το «Strauss» σημαίνει πράγματι στρουθοκάμηλος. Τις άλλες ερμηνείες του «Strauss» "μάτσο" και "φιλονικεία" τίς απόρριψα.
Όσο για το «Can»... όλοι ξέρουμε ότι στα αγγλικά σημαίνει "τενεκές".
[²] Υπάρχουν και τέτοια... Μην νομίζετε ότι είναι ελληνική μοναδικότηταη η εξαγορά των επιρεαστών της κοινής γνώμης.
[³] Για όσους τυχόν δεν τό ξέρουν: Boomerang είναι κυνηγετικό όπλο των γηγενών κατοίκων της Αυστραλίας (αυτών που, βαρβαρικότατα, ονομάζουν ...«αβορίγκινες») το οποίο έχει εξαιρετικό αεροδυναμικό σχεδιασμό και, πετώντας το, όταν δεν χτυπήσει το θήραμα, ξαναγυρίζει σ' αυτόν που τό πέταξε. Έτσι δεν τό χάνει αλλά είναι βέβαια επικίνδυνο και για τον ίδιο και πρέπει να τό αποφύγει όταν επιστρέφει.

1 σχόλιο:

...Ατακαδόρ είπε...

Τήν πάτησες Κλαζομένιε...

Στα γερμανικά το "Kahn", που είναι η σωστή ορθογραφία του ονόματος του ...συντρόφου Προέδρου του ΔΝΤ, σημαίνει "βάρκα".