Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

12/8/11

Άλλα λόγια να ... (βρείτε το ρήμα που ταιριάζει...)

Από την ΕΠΟ διαψεύστηκε "κάθετα" η φήμη ότι ο πρόεδρός της κ. Πιλάβιος άλλαξε το όνομά του σε ...Πιλάφιος ή Λαπά-βιος.

Παλιά λέγονταν το εξής αστείο με τα αρκτικόλεξα των πιο μεγάλων μας Δημόσιων (τότε... άσε τί ακριβώς είναι τώρα...) Οργανισμών/Επιχειρήσεων. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΟΤ.
ΔΕΗ= Δεν Έχουμε Ηλεκτρικό.
ΟΤΕ= Ούτε Τηλέφωνο Έχουμε.
ΕΟΤ= Έχουμε Όμως Τουρισμό!
Ευρηματικό ήταν, μην μού πείτε!
Για την ΕΠΟ τώρα τί να σάς πώ; Ειδικά μετά την τελευταία της απόφαση περί στημένων αγώνων ποδοσφαίρου... Η πρώτη «ερμηνεία» του αρκτικόλεξου που μού ήρθε στο μυαλό ήταν:
ΕΠΟ= Επαίσχυντη Ποδοσφαιρική Ομήγυρη.
Πέστε κι εσείς τις δικές σας. Περιμένω!
 ...«Κολλητά» μού ήρθε και η εξής ιδέα:
Πώς να έχουμε "υγιές" ποδόσφαιρο, όταν έχουμε πάνω από 10 αθλητικές εφημερίδες;;; Πανελλήνιες! Και ...απειράριθμες τοπικές... Τα αθλητικά "ένθετα" σε πολιτικές δεν συμπεριλαμβάνονται...
Παρομοίως: Πώς να πάει καλά η οικονομία μας όταν έχουμε πάνω από 10 οικονομικές εφημερίδες (των οικονομικών "ένθετων" σε πολιτικές συμπεριλαμβανομένων);;;
Όταν σε χώρες με οχταπλάσιο πληθυσμό έχουν λιγότερες από τις μισές και στον ένα και στον άλλο τομέα...

Θα προσπαθήσω όμως να φαιδρύνω κάπως την κατάσταση, χρονιάρες μέρες.
Μιά νεαρή ιρακινή, που τήν είχε περιλούσει με καυστικό βιτριόλι κάποιος παραμορφώνοντάς την, διότι δεν είχε δεχτεί τις ερωτικές του προτάσεις, ΤΟΛΜΗΣΕ να αρνηθεί να εκτελέσει δικαστική απόφαση με βάση τον ισλαμικό νόμο "σαρία" (αντίγραφο προφανώς του μωσαϊκού «οφθαλμόν αντί οφθαλμού») που έλεγε ότι πρέπει κι αυτή να περιλούσει με βιτριόλι τον ερωτύλο αγριάνθρωπο.
Πάντα τέτοια.
 ...«Κολλητά» θυμήθηκα και το εξής: Άγγλος δικαστής, στις εκκλήσεις συγγενών θύματος να τιμωρήσει αυστηρά τεχνίτη στέγης, που γλίστρησε από στέγη δεύτερου ορόφου και έπεσε πάνω σε περαστικό προκαλώντας τον θάνατό του, χωρίς ο ίδιος να πάθει κάτι, απάντησε με την εξής ...σολομώντεια απόφαση:
Να ανεβούν οι συγγενείς στην ίδια στέγη και ένας-ένας να πέφτουν κάτω, προσπαθώντας να σκοτώσουν τον τεχνίτη στέγης, ο οποίος θα ήταν υποχρεωμένος να περπατάει πέρα-δώθε στο πεζοδρόμιο χωρίς να κοιτάζει ψηλά...
Φυσικά, δεν εκτελέστηκε ποτέ η απόφαση... Δυνητική ήταν άλλωστε... Με εναλλακτική την τιμωρία του τεχνίτη με την προβλεπόμενη ποινή για φόνο από αμέλεια.
Δεν είναι «παραμύθι»! Οι άγγλοι δικασττές έχουν την ευχέρεια να εκδίδουν περίεργες αποφάσεις!
Είναι γνωστό και πολυακουσμένο το λογικό-λεκτικό σφάλμα «κάθομαι όρθιος» όπως και το «άκου να δεις»...
Ότι θα άκουγα όμως "επίσημο" πρόσωπο, κατά τεκμήριο "μορφωμένο", να λέει σε εκπομπή «όπως το ακούω σε πρώτη ματιά»... Έ! αυτό δεν τό περίμενα!
Τον κ. Νότη Μηταράκη, αναπληρωτή -λέει- τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ (και στέλεχος του διεθνούς "αμοιβαίου κεφαλαίου" -λέγε με: Hedge Fund- FIDELITY) τόν ευχαριστώ θερμά που μού έφτιαξε την μέρα ακούγοντάς τον, πρωί-πρωί σε εκπομπή της ΝΕΤ, να λέει:
Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ θα μάς βγάλει από την κρίση. Λύνοντάς μας όλα τα συναφή προβλήματα χρέους, μνημόνιου, ανεργίας, ύφεσης κλπ. προφανώς...
Η ΝΔ, συμπλήρωσε, θα κινητοποιήσει «το δαιμόνιο του Έλληνα»...
Έτσι ακριβώς είπε το ...χρυσό μου.

* Άντε καλό τετραήμερο! 
Και προσοχή στο δόμο! 
ΜΕΓΑΛΗ προσοχή και σύνεση στην οδήγηση!

2 σχόλια:

akrat είπε...

ωραίοοοοοοοοοοοο

φοβερή ανάρτηση

...Ατακαδόρ είπε...

Πρόταση για το "ΠΑΕ":

Π= Πεδίο
Α= Ανάδειξης
Ε= Εγκληματιών