Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

23/8/11

Great Soscialist People's
Libyan Arab Jamahiriya

και άλλα κακά πράμματα...

* Και Μεγάλη
και Σοσιαλιστική
και Λαϊκή
και Λιβυκή 
και Αραβική
και ...Τζαμαχιρίγια{#}
Στο ζουμί: ...Γκανταφική δικτατορία. Προς χάριν του λιβυκού λαού, βεβαίως-βεβαίως. Δικτατορία του Μουαμάρ Γκ., που σαν άλλος Αδόλφος Χ. προτιμά να αιματοκυλίσει και να δει την χώρα του κατεστραμμένη, παρά να εγκαταλείψει την γλυκύτατη και τόσο προσοδοφόρα για τον ίδιο και τους γυιούς του {ελβετικώ τω τρόπω...} εξουσία.
Σεμνά και ταπεινά ζητάω από τον ΠτΔ κ. Παπούλια, που ως Υπουργός Εξωτερικών του {πρώϊμου} ΠΑΣΟΚ είχε αναπτύξει εγκάρδιες σχέσεις με τον ...συ-σοσιαλιστή Γκαντάφι, να μάς δώσει μια περιγραφή του ανδρός και του καθεστώτος του.
Να μάς ενημερώσει, αδερφέ.
Ζητάω πολλά;;;
Δήλωση Λοβέρδου {του και "κωλοτούμπα" επονομαζόμενου, διότι είδε να καθαρίζει η κυβερνητική θολούρα, μόλις εξασφάλισε συνέχεια στην υπουργική θεσούλα του}.
Είπε το άτομο: «Η σωτηρία της χώρας ανήκει στον χώρο του εφικτού». Εννοώντας βέβαια ότι «εφικτό» είναι ΜΟΝΟΝ αυτό που κάνει η κυβέρνηση. Το που αποδείχτηκε επανειλημμένα αποτυχημένο και καταστροφικό δεν τόν κλονίζει τον κωλοτούμπα! Μάς σώζουν εφικτά. Μάς αρέσει, δεν μάς αρέσει...
Σχέδιο Μάρσαλ. Δημιουργούσε κακό συνειρμό. Απαλείφτηκε από το τελικό κείμενο της ευροανακοίνωσης για την ...σωτήρια 21η Ιουλίου.
Για τους νεώτερους: Ήταν μια βοήθεια προς την μεταπολεμική Ελλάδα, που καταβροχθίστηκε όμως από τα «δικά τους παιδιά», πολλά από τα οποία ήταν δοσίλογοι της Κατοχής.
Πρύτανις να σού πετύχει... Δεν συγκράτησα τοι όνομά του, μόνο την δήλωσή του κατέγραψα: «Να προσφέρουμε στα παιδιά μας μια ...ανταγωνιστική εκπαίδευση».
Άμα έχεις τέτοιους πρυτάνεις, τί να τούς κάνεις τους ...φοιτητές;
Η Θυσία του Βενιζέλου {Όχι! το μικρό του όνομα ΔΕΝ είναι Ισαάκ ούτε ...Ιφιγένεια! Βαγγέλης είναι!} 


Κοντράροντας κάποια δήλωση Σαμαρά είπε ότι ο αρχι-ΝΔ το μόνο που σκέφτεται είναι το πώς θα γίνει πρωθυπουργός ενώ ο ίδιος ΘΥΣΙΑΣΕ τις πολιτικές του προοπτικές αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Οικονομικών. Για να μάς σώσει {κι αυτός...} βέβαια. Πολύ ...πολιτική επιχειρηματολογία. Και είναι και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, που να μάς πάρει...Και η Συρία; Ο κληρονομικός ηγέτης της ..."μπααθικής" αυτής χώρας προσπαθεί ακούραστα να τήν απαλάξει από τους ...κατοίκους της. Έχει καταλάβει ότι είναι πολύ κακό πράμμα οι σύριοι για τη Συρία!
Οι απόγονοι του Μεγαλέξαντρου {εκτός από πόλεις φύτευε και φυλές ο μπαγάσας!}
Οι περί τα Σκόπια σλάβοι προφανώς είναι απόγονοί του από κάποια σλάβα πριγκήπισσα που θα είχε γκαστρώσει κατά τις μακρυνές πολεμικές του επιχειρήσεις. Γιαυτό δικαίως τόν τίμησε ο Γκρουέφσκι με ανδριάντα. Όσο για μάς... Το μόνο που μάς έμεινε είναι το σοφό του μακαρίτη Άγγελου Ελεφάντη:
«Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική».
Όλα στις Τράπεζες! Η "ΕΘΝΙΚΗ", λέει, θα εισπράττει τους φόρους ακινήτων στο εξής. Σωστό μέτρο. Για τους τραπεζίτες βέβαια... 
Προτείνω να επεκταθεί και να κατανεμηθεί ως εξής:
ΕΜΠΟΡΙΚΗ: Οι φόροι επιτηδεύματος.
ΑΛΦΑ: Ο Φ.Π.Α.
ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ: Τα Τέλη Κυκλοφορίας.
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Τα Διόδια
ΑΤΤΙΚΗΣ: Οι Φόροι Μισθωτών-συνταξιούχων.
ΠΡΟΤΟΝ ΜΠΑΝΚ: Το μεγαρόσημο και το ...φυλακόσημο
ΓΕΝΙΚΗ κλπ: Το υπόλοιπο φορολογικό ψιλολόϊ.
- - - - - - - - - - - -
{#} που κατά μία έννοια σημαίνει Δημοκρατία {Republic} αλλά όχι και ...δημοκρατία {democracy}. Δηλαδή ένα πολίτευμα που δεν έχει βασιλιά αλλά εκλεγόμενο -υποτίθεται...- αρχηγό κράτους, χωρίς όμως αυτό να εξασφαλίζει ότι οι αποφάσεις παίρνονται δημοκρατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: