Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

27/5/12

Έτσι λύνεται το πρόβλημα!
Να γίνουμε σαν οι κάτοικοι του Νίγηρα
για να μας προσέξει το ΔΝΤ και η Λαγκάρντ...

Η ιστορία του Νίγηρα αλλά και του συνόλου της Αφρικής είναι λίγο-πολύ γνωστή: Τα "πολιτισμένα" κράτη του -λεγόμενου «δυτικού»- κόσμου κυρίως, είχαν καταλάβει στρατιωτικά τις χώρες της και εγκαταστήσει αποικιακές ληστρικές κυβερνήσεις.
Από τον πλούτο της Αφρικής (και όχι μόνον...) σχημάτισαν τον πλούτο τους για τον οποίο τώρα κοκορεύονται.
Αλλά και μετά την κατάργηση αυτού του είδους της αποικιοκρατίας φρόντισαν να εγκατασταθούν εκεί αιμοσταγείς δικτατορίες, ώστε να μην διαταραχτεί η απομύζηση.
Για να είμαστε πάντως ιστορικά δίκαιοι, πρέπει να θυμηθούμε ότι το ίδιο (ακριβώς ή περίπου...) είχαν κάνει και οι αρχαίοι ημών ...πρόγονοι και κυρίως η διαβόητη "Αθηναϊκή Δημοκρατία".
Τώρα μέσω του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και πολλών άλλων παράπλευρων αλληλοϋποστηριζόμενων και αλληλοεξυπηρετούμενων δομών και μηχανισμών, φροντίζουν να δείξουν το ανθρωπιστικό πρόσωπό τους, ώστε και η απομύζηση να συνεχίζεται και να εμφανίζονται ως σωτήρες.
Αυτό ακριβώς το πνεύμα έχει εγκολπωθεί η κα Λαγκάρντ και -προφανώς- αυτό ήταν το μεγαλύτερο προσόν της για να την βάλουν επικεφαλής του ΔΝΤ και όχι οι οικονομολογικές της γνώσεις και ικανότητες.

Αν τώρα νομίζατε ότι το φαινόμενο της ανεντιμότητας, της ψευδολογίας, της ιδιοτέλειας κλπ κλπ ήταν αποκλειστικό χαρακτηριστικό των ελλήνων πολιτικών που μάς έχουν κυβερνήσει (αλλά και μερικών άλλων της κολλεγιάς τους...) και όχι της "όλης" ολιγαρχίας... Έ! τί να σάς πω;;;
Γυρίστε απ' τ' άλλο το πλευρό και ξανακοιμηθείτε.

1 σχόλιο:

akrat είπε...

γμτ

προσπαθώ να μαυρίσω αλλά φευ


ξέρεις κανένα φάρμακο??

λάλα το παιδί μου