Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

14/3/13

«Στο Eurogroup του Απριλίου
θα εξεταστεί η δόση του Μαρτίου»

§ Δεν φταίω για τίποτα! Είμαι αθώος! Πιό αθώος κι απ' τον Παπαγεωργόπουλο και τον Τσοχατζόπουλο αντάμα! Ο παραπάνω τίτλος είναι της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ"... Δεν μπήκα στον κόπο (ούτε είχα το χρόνο, τρέχω για άλλα τώρα... πιό ζόρικα) να διαβάσω το κείμενο, περιορίστηκα στον τίτλο. Που νομίζω τα λέει όλα για το πώς το παίζουν το παιχνίδι οι σωτήρες μας.
Να δώ, ρέ λαέ, πόσα νεράντζια θα πετάξεις στη επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Όχι γιαούρτια! Τα χρειαζόμαστε ως τροφή! Ούτε πέτρες! Κι ας το έχει πει ο Παπαντρέου... Έτσι κι αλλοιώς αυτός δεν ήξερε τί έλεγε... Νεράντζια. Και δωρεάν είναι από τις παρόδιες συστοιχίες και αχρείαστα γενικώς.
§ Παίρνω όμως πάνω μου όλη την ευθύνη για το παρακάτω φιλοσοφημένο και βαθυστόχαστο δύστυχο δίστιχο:
Ξύλο και στην Ιερισσό, ξύλο στο Μεσολόγγι...
Άλογο, άλογο... Ομέρ-Αντώνη.
§ Ελπίζω, αγαπητοί μου αναγνώστες, αναγνώστριες και ...αναγνωστάκια να μην «μασσήσατε» ως ...χαρμόσυνη είδηση την μείωση του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα, που σχεδιάζει η καλή μας κυβέρνηση... Και που ξεσκίστηκαν τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια της να διαφημίζουν.
Πριν πάντως μέ βρίσετε για την «αρνητικότητά» μου, σκεφτείτε τα εξής:
1. Επίκειται θέσπιση φόρου ιδιοκτησίας ακόμα και χέρσων από δεκαετίες χωραφιών. Στόχος είναι να γίνει η διατήρησή τους ασύμφορη, ώστε στην κυβερνητική απόφαση ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας να προστεθεί και η τάση των πολιτών να ξεπουλήσουν το "έχει" τους στους επερχόμενους «επενδυτές».
2. Ποιός πλήρωνε αείποτε τον φόρο μεταβίβασης ακινήτου; Μα ο αγοραστής βέβαια.
3. Ποιοί θα είναι οι αγοραστές των ως άνω ακινήτων; Μα οι «επενδυτές» βέβαια... Οι ξένοι... αλλά και οι ...ελβετόψυχοι έλληνες, μην το ξεχνάμε!
4. Ποιοί άλλοι θα ωφεληθούν;;; Μα οι Τράπεζες βέβαια... κατά την μεταβίβαση των σπιτιών που θα κατάσχουν από οφειλέτες στεγαστικών και άλλων δανείων.
5.  Αν δεν καταλάβατε την παγίδα της μείωσης ειδικά αυτού του φόρου, ενώ όλους τους άλλους συνεχώς τους αυξάνουν, κλείστε άμεσα ραντεβού με τον ψυχολόγο ή τον πνευματικό σας. Κάποια τρύπα (πρέπει να) έχετε στο κεφάλι...

1 σχόλιο:

akrat είπε...

δώσε βοήθεια...

διεύθυνση ιατρού κλπ...