Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

6/4/13

Το πολύ το σουλεϊμάνι...
κάνει το παιδί χαϊβάνι
(*)

- Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Ρεντίκογλου, το δήλωσε ειλικρινώς: «Ο κ.Στουρνάρας θα υποβάλει στην τρόϊκα τις προτάσεις». Για να αποφασίσει, προφανώς... Η τρόϊκα, όχι βέβαια η ελληνική «κυβέρνηση». Είναι η νέα (νεοφιλελεύθερη...) αντίληψη περί "εθνικής κυριαρχίας".
- Ο δε κ. Σπύρος Λυκούδης, της ΔΗΜ.ΑΡ., τόνισε σε άλλη φάση «Αυτό θα διεκδικηθεί από την τρόϊκα»... Είναι η νέα (υπευθυνο-αριστερή...) αντίληψη περί "εθνικής κυριαρχίας".
- Μην ανησυχείτε ότι οι «επενδυτές», που επέρχονται οσονούπω ελέω των ντόπιων ξεπουλητών (λέγε με σαμαροβενιζελοκουβελικό "ΤΑΙΠΕΔ"), θα είναι τίποτε βρωμεροί τύποι με βρώμικα λεφτά... Αυτό αποκλείεται, αποκλείεται να βρωμάνε.
- Το έχει πει άλλωστε ο πρώτος και μέγιστος -τηρουμένων των αναλογιών- «επενδυτής» όλων των αιώνων. Ο αυτοκράτορας Βεσπασιανός. Που είχε καθιερώσει την εκμετάλλευση των δημόσιων αποχωρητηρίων της αρχαίας Ρώμης (που από τότε λέγονται κομψά "βεσπασιανές"): «Το χρήμα δεν έχει οσμή».
- Έκαναν τόσες απανωτές -και πολύωρες... και πολυδιαφημισμένες...- συσκέψεις οι τρείς συγκυβερνώντες αρχηγοί για να ...μετονομάσουν το μέσω ΔΕΗ χαράτσι από "ειδικό τέλος" σε "ενιαίο φόρο"... Αυτό θα πει «κυβερνητική αποτελεσματικότητα»!!! Άπαγε της βλασφημίας... Είναι παρδαλά όμως πράμματα αυτά... Π-Α-Ρ-Δ-Α-Λ-Α !
- Ωραία το είπε πάντως ο Καζάκης (Γ.Γ., λέει, του ΕΠΑΜ... τί είν' αυτό;) για τα αλλεπάληλα χαράτσια στα παντός είδους ακίνητα. Η εντολή που έχουν, είπε, από τους επικυρίαρχους είναι: «Αφαιρέστε την ιδιωτική περιουσία από τους πολίτες». «Γιατί δεν επαρκεί το ξεπούλημα μόνον της Δημόσιας» συμπληρώνω εγώ...
- Ανακοίνωσαν πάντως -και μάλιστα ΠΟΜΠΩΔΩΣ... είναι εντελώς ηλίθιοι οι ρεντίκογλοι...- ότι το, μετονομασθέν,  χαράτσι θα το πληρώσουν ΤΩΡΑ και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα νοικιάζουν σε υπουργεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες!... Άρα έως ΤΩΡΑ δεν το πλήρωναν, ήταν επίσημα απαλλαγμένοι λέει, οι -συνήθως- ΜΕΓΑΛΟϊδιοκτήτες και «ημέτεροι». Κατάλαβες ...κουτολαέ;;;
- - - - - - - - -
(*) λέξη δάνεια από την σουλεϊμανική γλώσσα που σημαίνει "ζώον".

2 σχόλια:

Α. Παπαγιάννης είπε...

Αυτός ο τίτλος είναι ΟΛΑ τα λεφτά (γι' αυτό δεν μας έμεινε φράγκο...)

akrat είπε...

ε φυσικά κατάλαβα...

υπογραφή

κουτολαός